Expedició a Mallorca (El Resum)

PA150244

Breu extracte del diari de l'expedició (9 a 18 d'octubre 2015)

La roba de caiac seca està sobrevalorada

(Paraula d'Evaristo)

 

L'expedició començà per a mi el 9 d'octubre. A les set del matí surto d'Andorra i a quarts de dotze de la nit ja hem deixat els caiacs a la bodega del vaixell, entre els camions.

A les sis del mati del dia 10 ens desperten i després de fer un mos anem a la bodega per descarregar els caiacs i carregar-los al remolc de Mon Aventura. En Juanjo, el conductor, ens hi ajuda i després ens acompanya a S'Estanyol, on s'inicia pròpiament l'aventura.

Allí ens trobem amb els mallorquins, la Reyes, l'Ana, en Rosendo i en Joan, que amb nosaltres 6, la Teresa, en Pepe, en Pep, l'Evaristo en David i jo serem el grup de 10 palistes que començarem l'aventura.

Dinem a la platja d'es Carbó una amanida made in Teresa. Al vespre, a la platja d'es Caragols, sopem una oblada que en Pep ha pescat al matí.

Havent sopat i per fer tertúlia, en Pepe prepara un cremat. No us ho creureu, però porta una olla de fang al seu caiac per fer els cremats.

L'endemà sortim a navegar cap al cap de Salines, ens trobem amb el vent de sud i les onades també de sud. El mar està una mica mogut, i l'illa de Cabrera queda a la nostra dreta.

Dinem a cala Llombards, però abans ens aturem a cala ulleres de la Reyes, també coneguda com cala Màrmols. Dinem un plat de quinoa i continuem fins a cala Mondragó on en Joan i en Rosendo deixen el grup. La resta continuem fins al caló d'es Burget on fem nit. Durant tota la nit sentim el brogit de les onades contra les roques foradades de la cala que amplifiquen el soroll.

Avui és dia 12, dinarem a Cala Brafí. Hem avançat força ràpid perquè les onades i el vent ens han ajudat.

Estem palejant per una costa de pedra calcària amb magnífiques pedreres de marés, que són sorres fossilitzades del Quaternari.

Les pedreres de marés han deixat unes formes que recorden els contraforts d'una catedral, els murs d'un castell o unes escales per a gegants.

Deixem l'Ana i la Reyes a cala Murau, i nosaltres continuem fins la platja de la Magranera. Allí sopem els 2 peixets que en Pep ha pescat i un arròs vegetal que prepara la Teresa.

PA161041

Durant el dia 13 toca palejar per la costa més colpidora de totes les que veurem. Hi ha una pila de coves i covetes que si tan sols una d'elles la tinguéssim a la Costa Brava seria una meravella increïble, però aquí n'hi ha tantes, que només en destacaré 2.
La cova de Pilars és una cova impressionant en mida i contingut, hi podem accedir amb els caiac i després la visitem a peu.
La cova de Coloms és encara mes extraordinària que la primera. Per entrar-hi cal sortir del caiac i passar per un accés semi submergit. L'interior és difícil de descriure, només un mot espectacular, cortines d'estalactites, grans columnes, una cova meravellosa.

Arribem a Porto Cristo i allí aconseguim dutxar-nos amb aigua calenta. Juanjo arriba amb la furgoneta, carreguem els caiacs i ens traslladem a cala Portals Vells, perquè la previsió meteorològica no és gaire bona cap al nord.

Dormim sota una teulada del restaurant "Es repòs", i hem tingut molta sort , perquè a la nit la pluja i el vent fan acte de presència.

Al mati del dia 14 descobrim estorats que la sorra de la platja ha desaparegut, la sorra i els para-sols, un pi que cau arrossegat per l'aigua. Hi ha un torrent en lloc de platja. Aquest dia no sortim a navegar, el mar està força esvalotat. Dinem al restaurant, aprofitem per visitar els Portals Vells i deixem assecar la roba. En Pep i jo tenim els nostres 3 segons de glòria a IB3 (televisió de les illes), per explicar el que hem viscut durant la nit. Aquesta nit dormirem altre cop sota teulat.

El dia 15 sortim a navegar de bon mati, avui tindrem un bon dia de navegació. Naveguem en direcció NE, la costa ja no és tan maca, l' incivilització ha arribat aquí i ha fet malbé molts d'aquets racons. La nostra flota pesquera obté noves captures, de les quals gaudirem en forma de suquet per sopar.

Dormin a cala Egos, la nit és freda i aprofitem per fer l'últim cremat. Tots estem molt cansats després de 35 km de paleig.

El dia 16 és el dia que sortim més tard a palejar. No farem Sa Dragonera, costejarem per intentar arribar a Dènia. Sortim a quarts de 12, el sol no ha arribat a la platja fins passades les 10 del matí.

Naveguem fins a Sant Elm (platja de Calviá) per aprovisionar-nos i continuem direcció nord. Sa Dragonera ens queda a l'esquerra. La nostra flota pesquera continua fent la seva feina. En Pepe perd un esquer intentant treure un animalot.

Dinem en un embarcador i continuem fins a cala Estellencs, on desembarquem. Un pescador ens permet sopar i dormir als avaradors de barques. Avui en Pep prepara el darrer suquet, excel•lent com tots.

Demà volem arribar al Port de Valldemosa, per tant cal sortir d'hora al mar.

El dia 17 ens llevem d'hora, molt d'hora. Cal arribar al migdia a Port de Valldemosa. En Pepe ha dormit força malament, la fusta de l'avarador se li ha clavat a l'esquena. Abans d'un quart de 11 ja estem esmorzats, embarcats i ja naveguem.

Aprofito per roquejar una mica, el mar està molt pla i ratllo una mica més el caiac.

Com que arribem al Port de Valldemosa d'hora, continuem fins a es caló de S'Estaca, un poblet petit que té molt encant. Un cop visitat tornem al Port de Valldemosa. Allí ens retrobem amb els mallorquins i celebrem el dinar de comiat tots plegats.

En Juanjo ens recull a quarts de 7, ens porta a Valldemosa on fem unes compres i ens deixa al port de Palma on embarquem a quarts de 12 cap a Barcelona. Els caiacs a la bodega i nosaltres al camarot, aquesta nit dormirem en un llit després d'una dutxa d'aigua calenta.

L'expedició s'ha acabat, ens acomiadem a Barcelona, jo continuo cap a Andorra on arribo a quarts de 4 de la tarda.

Moltes gràcies per la companyia als meus companys de pala mallorquins Ana, Reyes, Rosendo i Joan; als companys de pala pagaies, Teresa, Evaristo, Pep, Pepe, i especialment a en David per haver-ho organitzat tot.

 

Al BLOG de Kayak Andorra en tindreu la historia més detallada.
http://www.kayakandorra.com

 

Joomla templates by a4joomla