Dia del Club Pagaia 2014. XII Aniversari

El cap de setmana del 3 i 4 'Octubre va tenir lloc la XII edició del Dia del Club amb una alta participació.

Vam tenir un total de 88 participants, 74 a la sortida de disabte, 71 en el sopar i 46 a les activitats de diumenge.

 

Aqui teniu els enllaços als videos dels companys Albert Rosado i Pau Tintoré

 

dronPTR

 

 

 

 

 

 

 

Video: Albert Rosado               Video: Pau Tintoré

 

Resum de la sortida Llançà-Colliure 2014

IMG-20140915-WA0000

 

Des de llarg temps a la web anunciada,
fou el tretze de setembre que tingué lloc aquesta sortida clàssica,
a la terra dels forts vents de tramuntana regnava la calma,
ressaca de gran diada, molts parlaven de la gran ve baixa.

A les deu els vaixells arrenglerats a la platja
amb els seus navegants inquiets, albirant
el mar i imaginant la més desitjada Cotlliure,
Esperaven dos vaixells grocs amb els companys que prometien arribar,
I ho feren com esperaven, simpàtics, amb rialla tensa.
Eren la Teresa d'ampla rialla i el David del dolç somriure.

Llegeix més...

VI Symposium

VI SympoEl passat 1 de juliol, la Junta va donar el tret de sortida per el nostre VI Symposium.


2005-2015: 10 anys hauran passat des del primer!


Dins l'àmbit del Mediterrani, hem consolidat un esdeveniment internacional major per el món del caiac de mar.


Les seves dates son del 28 de març al 4 d'abril del 2015, i la seva ubicació la mateixa dels últims anys.


En Pep Prats i en José Calderón en seran els coordinadors, i tenim prevista la primera reunió de treball per el proper 27 de juliol a les 10h00, a l'aula Pagaia. A continuació de la reunió tindrem un dinar ofert per el club.


Demanem la vostra participació i col•laboració per fer que aquest aniversari sigui una nova festa per el Club i els participants

Apunteu-vos AQUI


Us hi esperem!!!

José Calderón
President

Tercer Cap de Setmana "Caiac Entorn"

CaiacEntorn24 i 25 de Maig 2014

El ideari del Club no concep "palejar" sense relacionar-ho amb el medi natural on fem l'activitat. Tots ho sabem: gaudim dels ecosistemes que ens acompanyen, els respectem i per molts pagaies són una font d'inspiració.

Ara bé, aquest sentiment no s'ha expressat fins que, ara fa tres anys, al Symposium del 2011, un grup de pagaies, motivats i experts, van voler posar en valor aquesta "capa" programant activitats que la posaven en relleu. Tot seguit, amb el caiac com excusa, van posar fil a l'agulla i al 2012 van presentar el document de "Caiac i entorn" amb la primera sèrie de fitxes per treballar els ambients supralitoral, mediolitoral i infralitoral. Al 2013, el motiu va ser la identificació de la vegetació litoral: Roquissars, platges, ... i també dels elements geològics que composen la costa del Cap de Creus.

I al 2014 ens hem trobat immersos en la identificació dels ocells que trobem habitualment als ecosistemes d'Aiguamolls, Mar, Platges i Rius de la nostra costa.

Acompanyats del seu coneixement, treball i curiositat, hem posat una mirada nova al que trobem quan practiquem caiac. La feina feta, tant ben feta, s'ha consolidat en aquesta tercera jornada en què en Manel, en David, la Pili i en Pep, ens han ofert un cap de setmana magnífic i diferent! Hem après coses noves i refrescat el que vam fer els altres anys amb l'ajuda de les seves explicacions i d'unes fitxes precioses que, als que no som experts, ens facilita molt la tasca de identificació.

Però .... anem al gra! Què vam fer? Primer de tot, l'Enric Badosa, ens va fer una experta i divertida presentació dels companys alats més freqüents als nostres verals i tot seguit, amb la calma que ens caracteritza, vam posar-nos els binocles al coll i els caiacs a l'aigua i, Fluvià amunt i avall, a veure què trobàvem abans de foragitar-los amb la nostra xerrameca ( us imagineu 24 pagaies callats...?).

Després del dinar a la platja, a peu i des dels aguaits dels aiguamolls, vam continuar amb la nostra tasca de localització i de identificació d'espècies i habitats.
Després que alguns fessin onades al mar, vam posar proa al port nàutic de Sant Pere Pescador, Fluvià amunt, per preparar-nos per la sardinada i la pernocta. Va ser una vetllada preciosa , vam sopar com a llimes i vam recuperar forces per l'endemà.

D'hora al matí ja érem a la platja de l'Estartit. Com que la previsió apuntava una mica de vent de sud a partir del migdia vam adaptar l'itinerari per poder fer tots junts la descoberta de les especies de les Illes Medes, repassar les zones d'esquitxada i la munió de pollets de totes mides dels gavians argentats, corb marins i esplugabous que hi nien. No van faltar ocells a la cita i fins i tot vam gaudir d'una demostració d'acrobàcies aèries d'una munió incomptable de baldrigues del mediterrani; no n'havíem vist mai tantes ni de tant a prop! Dinar improvisat a una cala pedregosa però acollidora i retorn "alegret" i divertit. A l'arribar, els trencants d'onades van permetre practicar tècniques diverses. Recollida, berenar amb festa incorporada (gràcies Teresa!!) i cap a casa.

És formidable! Veure com al club espontàniament sorgeixen iniciatives, se sumen esforços per compartir coneixement, on es dóna el que tens i a canvi rebem a mans plenes el que generosament compartim...!
Gràcies doncs, Pagaies, per aquest cap de setmana: baldrigues, corb marins, fotges, àliga cuabarrada, martinet, falcó pelegrí, agró roig, ànec gris, corriol, capbusset, abellerol, rossinyol, ... tortuga, gambussies, barbs, carpes, peix lluna, ... salzes, oms, pollacres, albers, canyís, canyes, ... i tants que no cabeu al resum ... em quedo amb vosaltres i, sense presses, amb el retrobament d'aquelles palejades relaxades que permeten parar en qualsevol moment i badar mirant sense sentiment de culpa per endarrerir el grup.

La prioritat era aquesta: la observació i va ser magnífic compartir l'experiència amb amics que agafaven el caiac casi per primer cop: la Maite, en Joan, ... Gràcies!

Si teniu més curiositat, a l'espai "Formació" de la web hi trobareu tota la feina feta per la colla:
2012: Caiac i entorn i Fitxes Supralitoral - Fitxa Mediolitoral - Fitxa Infralitoral
2013: Vegetació litoral: Roquissars - Platges - Altres
2014: El Montgrí - Medes Espai Natural
Ocells: Aiguamolls - Mar – Platges - Rius

 

Lorea Cortada

 

P5246843

P5246817

Sortida Blanes - Tossa 10/05/14

BlanesTossaDissabte al matí. Es presenta un dia de sol i poc vent. La ruta és des de Blanes fins a Tossa de Mar, anada i tornada. Serem una bona colla de pagaies i això sempre fa il•lusió: Jordi Morell, José, Domi, José Luís, Maria, Francesc, Pep Rabasseda, Xavi, Iván, Jordi Marcó i Júlia. En Jordi Morell avui és el cap de grup. L'Iván s'estrena amb nosaltres i li donem la benvinguda.


Arribem al port abans de les 9 del matí i els més matiners ja estan fent el cafè. Al cap de poca estona ja hi som tots, comença el ritual de sempre. Caiacs a la sorra, tots equipats, reunió, escalfament (la Domi no perdona), i tothom a punt.


A quarts d'onze entrem a l'aigua, sortim del port de Blanes i enfilem la punta de Santa Anna. Passem per la platja de Sa Forcanera, divisem la glorieta del Jardí Botànic Mari- murtra i trobem la Cala de Sant Francesc (Sant Franciscu o Cala Bona per molts blanencs). Resseguim la costa, divisem s'Agulla i el paratge de Pinya de Rosa, un dels meus llocs predilectes. El mar està calmat i aprofitem per palejar entre les roques i descobrir vells racons amb noves mirades.


Continuem amb bon temps i millor humor, la ruta és llarga però anem retallant la costa amb els nostres caiacs, fent milles. Arriba l'hora de dinar i decidim fer la parada a Cala Llevadó. Allà dinem i fem el cafè, en Francesc ens alegra la sobretaula mentre en Xavi aprofita per fer una becaina.


Després de dinar arribem fins a Tossa de Mar i passem pel costat d'un vaixell on fan un sorollós comiat de soltera. Alguns del grup han triomfat.
Encara queda un llarg recorregut per tornar a Blanes i tirem de dret, aquesta vegada sense parades.

Arribem al port de Blanes a les 18.30 h. Hem palejat 19 milles. Contents i cansats anem a fer la cervesa als Terrassans i brindem pels seixanta anys de la Maria.
Un bon dia amb bon temps, bon vent, bona mar i bona companyia. Es pot demanar res més?


Júlia Navarro

 

P5106507

Joomla templates by a4joomla