Menu Superior

11.jpg12.jpg13.jpg14.jpg18.jpg

Greg Stamer

Nascut el 1960, en Greg Stamer va créixer palejant amb canoes obertes però va ser captivat immediatament pels caiacs de mar on va tenir el seu inici el 1988. Es troba a casa seva allà on sigui però la seva base es a Florida.

En Greg va ser president i fundador de Qajaq USA , que es la divisió americana de la Greenland Kayaking Association (Qaannat Kattuffiat).

En Greg es molt conegut pel seu estudi, mestratge i escrits sobre la tècnica i cultura groenlandesa. Ha escrit articles per el Sea Kayaker magazine i es autor del capítol “Utilitzant pales groenlandeses” del llibre “Caiacs del Est Àrtic, Història, Disseny, Tècnica” de John D. Heath i E. Y. Arima. En Greg apareix com a palista en el vídeo “This is the Sea” de Justine Curgenven i es instructor invitat en les “Nigel Foster’s Sea Kayaking Series”.

Minimalista per naturalesa el va atreure l’estil de caiac groenlandès i va començar a aprendre tècniques groenlandeses cap a finals dels 80. Considera l’ historiador John Heath i el sis vegades campió Maligiaq Padilla, com els seus primers mestres. A 2000 va participar en un campus d’una setmana a Qoornoq, Groenlàndia i va aprendre d’alguns dels millors caiaquistes groenlandesos.

Va participar en el primer equip americà quan el Campionat Anual de Caiac Groenlandès es va obrir a estrangers el 2000. Va guanyar en el seu grup d’edat de la Classe Mundial (que combinava junts els groenlandesos i els estrangers) i va guanyar medalles en diferents disciplines incloent-hi curses de llarga distància i esquimotatge. Hi va tornar el 2002 i va guanyar una altre medalla d’or en esquimotatge. Mentre era allí va gaudir palejant en diferents localitats de la costa sud-oest en un caiac tradicional recobert amb pell. “La costa i els fiords de Groenlàndia inspiren realment l’ànima per la seva bellesa. L’obra del home es escassa i l’immens paisatge et fa humil i et potencia a la vegada”.

Li agrada ensenyar i es molt apreciat com a monitor en els symposiums, per tot Amèrica i el mon. En Greg ha fet de monitor a Estats Units, Israel, Japó, Espanya, Suècia, Anglaterra, Canadà i Nova Zelanda i nous llocs.

A més a més del estil groenlandès li agrada el caiac surf, les aigües mogudes, les curses en pista (K1), el surfski, una mica d’aigües braves i els viatges de tots els tipus.

Ha fet expedicions de varies setmanes a molts llocs incloent-hi la costa Pukaskwa al Llac Superior, les illes dels Apòstols, la circumnavegació de l’Illa Royale al Llac Superior, fent porteig a través de l’illa (per pescar en els llacs interiors, sentir llops i veure l’ant), explorar les àrees coteres dels Everglades a Florida, i molt més.

A Juny de 2007 ell i Freya Hoffmeister van circumnavegar Islàndia (1,620 km) en 33 dies (25 dies de paleig), tot un rècord. En aquest viatge en Greg va utilitzar una pala groenlandesa de carboni de Superior Kayaks.

A Juny de 2008 en Greg va circumnavegar en solitari Newfoundland (Terranova). Va fer 2,102 km en 44 dies (35 dies de paleig), un altre rècord.  En aquest viatge va utilitzar pales groenlandeses desmuntables de carboni de Superior Kayaks (de 86 i 88 polzades).

greg2

Joomla templates by a4joomla